19 Haziran 2012 Salı

Seslidünya

Yazının icadından bu yana yazı yazma araçları kadar yazının kullanıldığı ortamlar da değişti. Bugün dijital dünyada dijital mürekkeplerle yazan insanoğlu için yazarak paylaşmak farklı boyutlar kazandı. Gerçek dünya ile internetin icadıyla sanal dünya birbirine karışmışken online chat siteleri sayesinde bir Sesli dünya ortaya çıktı.

İnternet ortamı yeni arkadaşlıkların çok rahat kurulabildiği bir yer. Sanal dünya yazılardan, fotoğraflardan ve videolardan oluşmaktadır. Sesli chat siteleri aracılığıyla insanlar o kadar çok paylaşım içerisinde oluyor ki internet adeta bir Sesli dünya haline gelmiş durumda. Sesli dünya dijital mürekkepli dünyadan çok daha pratik bir paylaşım imkânına sahip denilebilir. En azından yazışmaktan çok daha güvenilirdir. Sohbet sitelerinin internetin ilk çıktığı yıllarda sadece yazışarak chat yapma imkânı sunması uzun saatler yazışmamıza sebep oluyordu. Uydu bağlantıları ile internet alt yapısının güçlendirilmesi sayesinde veri aktarımı dijital dünyada hızlandı. Böylece ses ve görüntü aktarım hızı ve kalitesi de artmış oldu. Sesli dünya teknolojisi sayesinde uzak bir şehirdeki arkadaşınızla veya başka bir ülkeden edindiğiniz yeni arkadaşınızla daha hızlı ve güvenilir bilgi alışverişini sağlamış oluyorsunuz. Sesli dünya sitelerindeki sohbet odalarında sizinle aynı zevklere ve hobilere sahip yeni insanlar keşfediyor, onların tecrübelerinden sesli olarak faydalanıyor ya da kendi tecrübelerinizi daha net bir şekilde ifade ederek aktarabiliyorsunuz. Modern hayat gittikçe hızlanmakta ve internet de hız demektir. İnternetin hayatı kolaylaştıran özelliklerinin başında da görüntülü ve sesli aktarımı sağlayan Seslidünya siteleri gelmektedir. Daha ekonomik ve güvenceli olan Sesli dünya sitelerinde dünyanın neresinden olursa olsun herkesle anında konuşabiliyor isterseniz webcam aracılığı ile görüşebiliyorsunuz.

İnsan duygularını yazarak da ifade edebilir ama bazen bu yeterli olmamaktadır. O zaman devreye konuşmak girer ki en pratik olanı da budur. Sesli sohbet imkanı sunan Seslidünya sitelerinde bir dünya insanın sesini duyabilir ve onlara sesinizi duyurabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder