28 Eylül 2013 Cumartesi

Güney Kore Dizilerine Büyük İlgi

Güney Kore dizileri kısaca;

http://www.asyadizi.com/wp-content/uploads/G%C3%BCney-Kore-dizilerine-b%C3%BCy%C3%BCk-ilgi.jpg

Güney Kore dizilerinin kısa sürmesi, bu sayede insanı hiç sıkmayan dizilerdir.. Ayrıca senaryodaki karakterler o kadar bize benzerler ki, Türk dizilerini izlerken hissettiğinizden daha çok bizden bir şey izlermiş gibi hissedersiniz..

Kore dizisi izleyen herkes en az bir kere ramen (erişte) alıp dener.. En az üç kelime Korece bilir..Bunlar oppa(kız kardeşin abisine hitap şekli; ayrıca oppa'yı kızlar sevgilisine hitap ederkende kullanır.) ajjushi(bizde amca demek ama onlarda tanımadıkları büyüklerine amca(ajjushi diye hitap ederler) dahasını anlatmaya vakit yok....

Kore dizilerinin bir başka ortak özelliği de ilk bölümlerinin insanın gülmekten karnını ağrıtacak kadar komik olmasıdır.Tabi sonunda drama geçiş yapmalarıda ayrı zevk katıyor... Aile yapılarını izlerken ciddi ciddi türk aile yapısını getirir akıllara (en azından benim aklıma).. Ayrıca çok rahatsız olduğum tek bir husus var ki, değinmeden geçemeyeceğim.. romantik komedi olanları 16 bölüm izlersiniz, son bölümün sonuna kadar sürünürsünüz sonra.. son 5 dakika kavuşurlar, onlar erer muratlarına siz çıkarsınız kerevetlerine derken..... dizi biter.. mutlu kısımlar birazcık daha uzun sürse kimse itiraz etmez sanırım..

Kısacası, ben kore dizisi izlemem diyen herkesin büyük lafları ilk izledikleri diziye kadardır.. bugüne kadar hiçbir istisnasını görmedim bu durumun..

Bazı dizi incelemeleri!!

Heirs

Amerika’nın ünlü gençlik dizisi Gossip Girl ile Asya’nın en ünlü gençlik dizisi Boys Over Flowers karışımı olacak. Bir grup zengin liseli gencin arkadaşlık ve aşk hayatlarını konu alan bir dizi.

Başrolde olan karekterler...

Kim Tan rolünde LEE MIN HO

Boys over Flowers'tan tanıdığımız Lee Min Ho Empire Group’un varisidir. Küstah ve hep kendini düşünen biridir. Buna rağmen üvey ağabeyi Kim Won’un gölgesinde kalmıştır. Durumu kötü olmasına rağmen Cha Eun-sang’a aşık olmuştur.

Cha Eun-sang rolünde PARK SHIN HYE You've Fallen for Me'den tanıdığımız Park Shin Hye ‘Fakirliğin varisi’ ve Empire Group’un temizlik işlerine bakan kadının (hizmetçinin) kızıdır. Chan Young ile birlikte büyümüştür ve iki ayrıcalıklı erkek, Kim Tan ve Choi Young-do ile bir aşk üçgenin içinde kalmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder