13 Ekim 2013 Pazar

Gebelik öncesi yapılması gerekenler

Bir bebek sahibi olmak anne ve baba için tüm hayatlarının akışını değiştirecek en önemli olaydır. Bunun için hamile kalmadan önce sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek amacıyla hazırlık yapmak gerekmektedir. Sağlıklı gebelik geçirmek uygulayacağınız yöntemlerle mümkün olacaktır. Öncelikle doktorunuza danışmalı ve uygulamanız gereken şeyleri öğrenmeli, doktorunuzun önereceği testleri yaptırmalısınız. Öncelikle ve belki de en önemlisi annenin alkol ve sigara kullanmamasıdır. Hatta bulunduğu ortamda kimsenin sigara içmesine izin verilmemelidir. Anne adayının diş ve diş etlerinde sorun varsa bir diş hekimine gidilerek kontrolden geçilmeli ve varsa çürük dişler yaptırılmalıdır.

Yüksek Tansiyona Dikkat

Anne adayının eğer yüksek tansiyon problemi varsa doktor kontrolünde hamile kalınmalı ve muayeneler aksatılmamalıdır. Bebek sahibi olmak isteyen ebeveynler HIV testinden geçmelidirler. Anne adayı eğer çok kahve tüketiyorsa bu sayı azaltılmalı veya hiç içilmemelidir. Doğum sonrasında sorun yaşamamak adına hamile kalmadan önce fazla kilolardan kurtulmak, bebek ve anne sağlığı açısından önemlidir. Dengeli beslenme de çok önemlidir. Bol su içilmeli ve öğün atlanmamalıdır. Ayrıca günde en az olmak kaydıyla bir bardak veya fazlası süt içilmeli ve peynir ve yoğurt gibi sütten üretilen yiyecekler tüketmelisiniz. Annenin kansızlık sorunu varsa gebe kalınmadan bu sorun aşılmalıdır. Çünkü gebelik döneminde vücuttaki demir açığı artacağından, annenin kansızlığı ciddi boyutlara ulaşabilir. Hafta hafta hamilelik gerçekten çok önemlidir. Hamilelik öncesinde 3 ay süresince folik asit kullanmak, doğumdaki bebek sakatlıklarını önleyecektir. Sağlıklı gebelik için düzenli egzersizlere gebelik öncesinde başlamak anne bebek için oldukça önemlidir.

Suni Tatlandırıcıları Bırakın

Eğer suni tatlandırıcılar kullanıyorsanız bundan kesinlikle vazgeçmelisiniz. Anne adayı eğer şeker hastasıysa doğacak çocukta sakatlık riskinin olması da muhtemeldir. Bu durumda olan anne adaylarının doktor kontrolünde hamile kalmaları şarttır. Gebe kalmadan en az üç ay öncesinde kızamıkçık testi yaptırılıp, anne adayının bu hastalığı taşıyıp taşımadığı öğrenilmelidir. Çünkü bu hastalık bebeğin tüm iç organlarına çok ciddi derecede zarar verecektir. Sağlıklı bebek dünyaya getirebilmek için gerekli olan bu önerilere mutlaka kulak verilmelidir. Zira bebeklerimiz dünyadaki en güzel varlıklarımız ve onların sağlıklı olabilmesini her anne ve baba arzulamaktadır. Hafta hafta gebelik sizin için zor olsada bu süreci en sorunsuz şekilde atlatmalaısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder