25 Mayıs 2012 Cuma

Diş Hekimi

İmplant eksik dişleri tamamlamak için çene kemiğine yerleştirilen bir tür vidadır. Bu vidalar titanyum adı verilen doku dostu bir materyalden imal edilir. Titanyumun doku ile uyumu ve kemiğe bağlanması çok iyidir. Alerjik reaksiyonlara yol açma yüzdesi çok düşüktür.Yerleştirildikten sonra vücudun bir parçası haline gelir ve maksimum dayanıklılık gösterir.

İmplantlar tek diş eksikliklerinde komşu dişlerin kesilmesine gerek kalmadan boşlukların doldurulmasına imkan sağladıkları gibi tam dişsizliklerde de bu implantlardan destek alınarak daha tutucu ve kullanımı rahat protezler yapılmasına olanak sağlar.

Güzel bir görünüm ve gülümseme o kişiye yönelik olumlu duygu ve düşüncelerin artmasına neden olur. Bu da kişinin özgüveninin artmasına katkı sağlar. Kişi kendi kendiyle barışık ve mutlu olur.


İmplantın başarısı için doğru teşhis ve planlama çok önemlidir. Diş hekimi implant için hastasını klinik ve radyografik muayeneden geçirdikten sonra belirli uzunluk ve çaptaki implantların yerleştirilebilmesi için uygun genişlik ve derinliğe sahip çene yapılarının olup olmadığını inceler. Bazı durumlarda çene kemiğini uygun hale getirmek için ileri cerrahi teknikleri gerekebilir. Bu işlemler bittikten sonra implantın kemiğe yerleştirilmesi için gereken cerrahi girişim yapılır.

İmplantların başarılı olabilmesi için genel sağlık durumunun iyi olması, ağız hijyeninin yüksek düzeyde olması, dokuda yeterli bir iyileşme potansiyelini bulunması, implantın yerleşimi için doğru teşhis ve planlama yapılması gereklidir. Bunun yanında hekim tarafından uygun cerrahi ve uygun protez yapılmış olması da önemli bir konudur. Aşırı alkol ve sigara kullanılması implant başarısını olumsuz etkiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder