18 Mayıs 2012 Cuma

tabelavereklamhizmetlerindeliderfirmasentezreklam

Tabela nedir ? Öncelikle bundan çok önceleri Tahmini olarak ingilterede ortaya çıktığı zannedilen Çeşitli metal ve benzeri sert cisimlerin üstüne yazılan yazılardır.

Bunların amacı ürün satışı yapılabilmesi ve bu ürünün alıcı kitleye duyurulabilmesidir. Yani en eski reklam yöntemidir. Tabela'lar şu anda en büyük binaların üstünde bile bulunmaktadır hatta Tv kanalları , radyo istasyonları , internet siteleri vb.. sırf reklam için kurulmuştur. Yapılan araştırmalarda tabela ve reklam hizmetlerinin insanların bilinç altına yerleşerek viral reklam oluşumunu doğurduğu saptanmıştır. İsviçreli bilim adamlarının İsviçre şehrinin tam göbeğine astıkları ve türkçe anlamı tabelavereklamhizmetlerindeliderfirmasentezreklam yazan tabela 1 ay boyunca halkın görmesi sağlanmış ve sonraları tabela indirilmiştir. aynı bitişik olarak adı yazılan sentez reklam o zamana kadar var olan müşteri potansiyelini tabela uygulamasından sonra dahada arttığını belirtmiştir. Oğuz adlı sitenin yapmış olduğu msn kaydol viral reklam uygulaması ise beklenen sonuçları vermiştir sitede msn kaydolmak için gerekli bilgilerin anlatıldığı bir sayfa belli zamanlarda splash şeklinde beliriyor ve yapılan bağlantı takipleri sonucu tıklayan her 35 kişiden 12 sinin msn kaydoldukları belirlendi.

Tüm büyük reklam firmalarının yapmış olduğu stratejiler viral reklam üzerinedir bununda daha açık ifadesi şudur. Tabela reklam hizmetlerinde bilinç altına en çok giren ve kişilerin istem dışı olarak tabelada yazan ürünün farkında oluyorlar ve bu ürüne karşı bir sempati duyuyorlar daha sonra bu reklam firmaları tabela ile oluşturdukları reklamları büyük medya araçlarında kullanıp kampanya yapıyorlar.

Yapılan kampanya tabela reklamlarının ardından müthiş bir artış gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder