24 Mayıs 2012 Perşembe

Güvercinler

Güvercinler türünün örneği olan bir kuş cinsidir. Çeşitlerinin beş - altı yüzden fazla olduğu tahmin edilmektedir. Başları küçük ve ırkına göre genel olarak kısa boyunlu kuşlardır. Yüzlerinin rengi cinslerine göre değişiklik gösterir. Yabani güvercin çeşitleri olduğu gibi, evcil olanları da mevcuttur. Yabani olanları, etleri beğenilen av kuşlarıdır. Evcil olanları, evlerde yetiştirildikleri gibi, şehir ve kasabalarda cami avlularında, eski konaklarda toplu olarak görülmektedir.

Güvercinler, eski devirlerden bu yana, postacılıkta kullanılmaktadır. Güvercinlerin özel bir cinsi olan ve posta güvercini adı ile anılan bu cins, binlerce kilometreye kadar uçabildiği, çok sert havalarda bile yönlerini değiştirmeden istenilen yere ulaşabildikleri için, özellikle ordu haberleşmelerin de kullanılmıştır.

Ülkemizde güvercin yetiştiriciliği çok önemli bir konumdadır. Birçok üst düzey kişinin güvercin yetiştiriciliği yaptığı bilinmektedir. Ülkemiz genelinde güvercinler hakkında birçok bilgiye www.kuscular.org sitesinden ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder